Jelikož je sezóna chřestu v plném proudu, tak jsem se rozhodla připravit chřestovou polévku. Myslím, že se povedla. :)
Recept jsem použila z květnového čísla Albert magazínu.
500 g bílého chřestu
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
jeden bujon
200 ml smetany
sůl, pepř
bagetka, či chleba
1. Chřest oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce vyhodíme a špičky necháme stranou.
2. V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Zalijte vodou a přidejte bujon. Poté vsypte chřest (mimo odkrojených špiček) a 8-10 minut povařte.
3. Odstavte z ohně a rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte zpět na malý plamen, vlijte smetanu a znovu polévku zahřejte. Osolte, opepřete podle chuti. Přidejte křehké špičky, které můžete i podélně rozpůlit.
4. Polévku podávejte s plátky opečených baget se sýrem.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Obtížnost: začátečník
Žádné komentáře:
Okomentovat